Elke situatie en behoefte is anders, daarom blijven we samen in overleg.

Niets is zo spannend dan verandering, maar je bent niet blij met de huidige situatie en je hebt de wens om iets aan de situatie te doen. Elke verandering gaat met vallen en opstaan, soms is er een periode van stilstaan en verzet, dat hoort er allemaal bij. Het belangrijkste is om je doel te blijven zien: werken van een ongewenste situatie naar een gewenste situatie. Onderweg kan er een heleboel gebeuren, dus het geeft niet als het even niet lukt.


Kennismaking:

De kennismaking is altijd gratis en vrijblijvend met ouders, maximaal 30 min.
Het doel is om te kijken of er een klik is en of we met elkaar een traject in willen. Die klik vind ik erg belangrijk want we zullen veel met elkaar doormaken en ik kom binnen jullie vertrouwde omgeving, namelijk je gezin. Vertrouwen mag groeien, maar een veilig gevoel is de basis.


Intake:

De intake is 1 of 2 sessies van 60 – 90 min.
Het doel is dat ik een volledig beeld krijg van de huidige situatie om zo de hulpvraag en de wens vast te stellen. Wellicht heb je al een hulpvraag en wens, maar we gaan op zoek naar de gezamenlijke hulpvraag en wens van het gezin, zodat jullie in harmonie kunnen
samenleven.

Tijdens het onderzoek kijken we welke thema’s er bij elk gezinslid speelt, want iedereen heeft recht op zijn eigen verhaal. In deze fase is observatie erg belangrijk, ik zou bijvoorbeeld tijdens het avondeten kunnen kijken hoe jullie interactie onderling is. Daarna kijken we welke thema’s er gezamenlijk spelen en stellen zo het indicatie- en ontwikkelingsthema vast. Als we alles in beeld hebben, gaan we een plan maken.


Plan maken:

Het doel is om iedereen duidelijkheid te geven. Hierin staat o.a.
- Het aantal sessies
- Met wie ik wanneer een sessie heb
- Wat de kosten zullen zijn

Ik zal een voorstel doen met wat ik denk dat nodig is en samen bepalen we of er dingen in of uit moeten. Het plan is voor elke situatie anders en kan in overleg altijd worden aangepast.


Sessies:

De sessies duren 60 – 90 min. (de observatie is langer).
Het doel is meestal individuele ontwikkeling en verandering van gedrag, maar er kunnen ook gezamenlijke sessies plaatsvinden.

De gesprekken met mij zullen soms erg confronterend zijn en ik kan dingen zeggen die je niet wil horen. Mijn intentie is altijd zonder oordeel en met de bedoeling je inzichten te geven. Alleen door inzichten en bewustwording, kan er blijvend verandering plaatsvinden.


Evaluatie:

De evaluatie telt ook als sessie en zal aan het eind van ons traject plaatsvinden.
Het doel is om van elk gezinslid te horen hoe de begeleiding is ervaren en wat je hebt geleerd. Ben je tevreden over je eigen ontwikkeling en de ontwikkeling van je gezin als geheel? Is jouw gewenste situatie behaald en de gewenste situatie van het hele gezin? Aan de hand van deze vragen bespreken we of we verder gaan of het traject kunnen afronden.
Uiteraard is er tijdens het traject altijd de mogelijkheid om te evalueren, zitten we op de juiste koers, zijn er dingen veranderd, kunnen we het plan bijstellen?


En verder?

Er gebeurt een hoop tijdens een traject, hopelijk hebben jullie voldoende inzichten gekregen om zelf verder te gaan. Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat het even niet lekker loopt of er een terugval is en dat jullie er even niet uitkomen. Er is altijd een mogelijkheid voor een losse sessie of wellicht een tweede traject als er meer zaken spelen. Dus schroom niet om contact op te nemen!

Heb je een beeld gekregen hoe ik werk en past dit bij jou?
Kijk onderaan de pagina bij “En nu…Contact”.